Batalla de Prats de Rei

Aquesta ruta recorre l’escenari d’un dels episodis rellevants de la Guerra de Successió en la qual es va dirimir la sobirania dels Països Catalans.

ITINERARI
Torre de la Manresana - Masia Albareda - Ermita de Sant Ermengol - Cal Codina de la Quadra - Solanelles - Ca l’Estrada - Torre de la Manresana

La ruta, que forma part de la Ruta 1714, comprèn la visita dels diferents espais històrics de la Batalla dels Prats de Rei com La Manresana, observatori estratègic del comandament aliat, la Masia Albareda, posició estratègica des d’on van ser rebutjats dos batallons francesos que havien atacat la línia aliada o Sant Armengol, part de la reraguarda borbònica. La ruta també té altres espais històrics com Cal Codina de la Quadra, sector més de la reraguarda espanyola franco-espanyola, Solanelles, punt més alt de la serra des d’on es dominava el sector nord del camp de batalla, Ca l’estrada, una masia considerada una posició borbònica i el mateix nucli de Prats de Rei. El Museu Josep Castellà Real de Prats de Rei s’hi conserven interessants peces i documents d’aquesta batalla.

Pot fer-se a peu, en bicicleta, a cavall o en quad.

CIM: 687 m
LOCALITZACIÓ: Els Prats de Rei (Anoia)
DURADA: 4h20 (a peu) | 1h40 (en bicicleta)
DESNIVELL POSITIU: 295 m +
DIFICULTAT: fàcil/mitjà
'