El projecte

Un arbre centenari dóna la benvinguda als visitants que arriben a Can Alemany. També nosaltres, us deixem les portes obertes perquè ens vingueu a visitar. Can Alemany és l’espai idoni per perdre’s, desconnectar, somniar i relaxar-se.

Història de Can Alemany

Can Alemany, conegut abans del segle XIX com a Mas Salamones, és un del masos més antics del terme de Santa Margarida de Montbui. Durant el segle XVII i XVIII, l’expansió del conreu de blat, i sobretot de la vinya va fer que totes les finques de Montbui fossin importants productors i per tant, enriquissin el seu patrimoni.

Can Alemany Ă©s restaurat i rehabilitat amb la voluntat de no perdre un llegat important pel poble.

Després d’uns anys de cert abandó, el 2014, Can Alemany és restaurada i reformada amb l’aspiració de contribuir a un turisme més sostenible, a una economia cada vegada més verda i amb la voluntat de no perdre un llegat important pel poble.

Un projecte familiar

L’any 2004, en Joan i l’Elisabet decideixen comprar una masia amb la voluntat de preservar uns espais rurals molts importants per a la comarca.

10 anys mĂ©s tard, el 2014, neix el projecte de Can Alemany. L’antiga masia es reforma en un Hotel d’Apartaments seguint criteris d’arquitectura bioclimĂ tica, amb instal·lacions de baix consum i invertint en la geotèrmia i la biomassa per a aconseguir un edifici altament sostenible.

Aquesta gran masia envoltada de natura vol ser un espai d’acollida de qualitat per a tots aquells que busquin desconnectar del seu dia a dia, trencar amb el ritme frenètic del mĂłn actual i gaudir del benestar rural.

Un edifici altament sostenible grĂ cies a materials de la zona i energies renovables.

Volem que per als nostres hostes, Can Alemany sigui, per un temps, casa seva i oferir-los l’oportunitat de conèixer la nostra rica cultura catalana.

Dins el nostre projecte també hi trobareu CAN TORRA; una masia que és i ha estat durant molts anys un punt de trobada familiar que actualment s’ha obert al turisme rural. Un espai que esperem que els nostres convidats gaudeixin tant com n’hem gaudit nosaltres durant tants anys.

CAN TORRA Ă©s una masia de lloguer Ă­ntegre per a 16 persones a RubiĂł amb piscina i diferents espais exteriors.

Per a més informació sobre CAN TORRA: www.cantorra.com

Els nostres valors

Un dels nostres principals objectius és que el nostre impacte ambiental sigui el menor possible. Al mateix temps, treballem per a fomentar el turisme responsable i de natura i contribuir amb l’economia local consumint productes i serveis de la zona.

Instal·lacions energèticament eficients:

A Can Alemany s’ha intentat reduir al mĂ xim el consum de recursos naturals i energètics apostant per una climatitzaciĂł geotèrmica, que dĂłna calor a l’hivern i fred a l’estiu. Disposem tambĂ© d’una caldera de biomassa que ens ajuda a aconseguir un millor confort. L’energia que necessitem provĂ© 100% d’energies renovables i les nostres instal·lacions sĂłn de baix consum. L’any 2022 hem instal·lat una planta fotovoltĂ ica d’autoconsum. El nostre sistema de captaciĂł d’aigĂĽes pluvials ens permet utilitzar aquesta aigua per a regar el jardĂ­.

ProveĂŻdors de proximitat:

Treballem amb proveïdors de proximitat i, sempre que sigui possible, intentem que els seus productes siguin també ecològics. Tant els nostres productes de neteja com els gels i xampús que oferim als nostres hostes, disposen de certificat ecològic i no contaminen el medi ambient. Els nostres esmorzars convinen productes km.0 i productes ecològics.

Sociocultural:

Treballem per donar a conèixer el patrimoni cultural de la nostra comarca i posar en valor les nostres festes i tradicions. Ens esforcem perquè el turisme que ens visiti repercuteixi també en els comerços i activitats de la zona. Prioritzem el manteniment, conservació i neteja de l’entorn i volem aprofundir en la protecció i recuperació d’espais naturals d’alt valor ecològic del nostre entorn.

L’equip

L’equip de Can Alemany és un dels pilars més importants del projecte. Tenim la gran sort de comptar amb un grup de dones fortes, autèntiques i vitals que, gràcies al seu talent, ens ajuden a donar forma al nostre projecte cada dia que passa.

L’equip de Can Alemany és un dels pilars més importants del projecte.

L’Elisabet, dissenyadora de professió i artesana enamorada dels detalls, la decoració i el bon gust, ha aconseguit impregnar Can Alemany d’aquell distintiu tant únic i tant seu.

La Cristina, filla del Joan i l’Elisabet, aporta aquella vessant més administrativa, organitzativa i comercial. Part del seu esforç el dedica a conservar l’esperit del Joan a Can Alemany; un inconformista nat que havia intentat allunyar-se sempre de tot allò convencional i un apassionat dels nous reptes. Can Alemany és un reflex del seu esperit inquiet.

La Lurdes ens ajuda a millorar cada dia aportant tots els seus coneixaments, esforç i gran dedicació. A ella li agraïm que ens ajudi a fer créixer aquest projecte.

L’Angie, i tot l’equip de neteja, ens ajuden a mantenir que Can Alemany segueixi lluĂŻnt tant bonic com el primer dia.

També tenim la sort de comptar amb el Màrius i l’Ivan que dediquen el seu esforç a cuidar les instal·lacions, els camps i les oliveres de la finca. Encara que no siguin la cara visible de l’Hotel el seu treball, feina i dedicació sí que està palès en tots els racons de Can Alemany i el seu entorn.

L’equip es completa amb el Fernando i l’Ana, els nostres masovers, que estaran encantats de donar-vos un cop de mà sempre que ho necessiteu.